Grattis Zlatan!

Nej, jag tänker inte kalla honom nåt som Zuper Zlatan eller skriva GrattiZ eller nåt annat töntigt. Vem fan hade skrivit "O! GrattisO Olof!" om nu Mellberg skulle gå och vinna istället för Zlatan (och helvetet hade frusit till is)?! Nä just det. Kan vi sluta tönta oss då? Medan Italienarna kallar honom för det mycket coolare Ibra sitter vi här och slänger runt på en massa överflödiga Z:an. För vi älskar ju Zlatan, han är så svensk så att svenska språket måste zlataniseras lite granna för säkerhets skull.

Hade han gjort en Zizou däremot, så hade han väl återgått till att vara en kaxig blatte från Rosengård och så hade man väl strukit Z från alfabetet, för säkerhets skull. Säkerligen är det någon som fortfarande sitter och bitchar om att han är överskattad hit, gör ingenting för landslaget dit och så vidare. Alltid är det n

ågon som ska hata när sanningen är den att han aldrig har varit överskattad. Han har bara stuckit folk i ögonen för mycket. Sen kommer han till Italien och är helt plötsligt som alla andra, en storspelare som vet vad han går för. Trevlig till och med. Italienarna tycker han är trevlig! Har ni hört på fa-an? Ja, åter till saken. Om ni har missat det så tycker jag att Zlatan är fantastisk. Speciellt när han spelar i Inter. Det högg till i mitt hjärta när han hamnade i Juve med tanke på att han för länge länge sedan sa att hans dröm var att spela i Inter. Sedan gick saker som de gick och nu står allt rätt till med världen.

Förutom en sak. Zlatan borde slippa vara svensk. Faktiskt. Han är för bra för landslaget. För bra för det här landet övht. Kom nu inte och gnäll om att han inte gör så mycket för blågult, en kedja är faktiskt inte starkare än dess svagaste länk och svaga länkar finns det gott om. Det är inte och kan aldrig vara samma sak att spela med en massa medelmåttor medan man är... KUNG. Ja, jag sa det. Zlatan är faktiskt kung. Kung över fotbollssverige. Nu är det dessutom officiellt och jag behöver väl knappast förklara varför. Gratulerar till Guldbollen 2008!

Fast gör nu nåt åt håret, det passar sig inte ens i Italien. Man kan inte springa runt i den frisyren, till och med Hanson kommer skratta åt dig! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0