Ghosts of shits past...

Vår toa har bullrat lite oroväckande på senaste tiden, men vi har inte orkat bry oss så mycket varken Zlatan eller jag. För en stund sen lät det utav bara helvete och jag insåg att det var dags att lösa problemet innan det var för sent. 
Man vill ju inte att gamla måltider ska återvända från helvetet och spöka för en.  

Jag öste ner propplösare utav bara helvete, för ju mer jag tänkte på det vidriga i att det skulle bli stopp eller än värre börja flöda åt andra hållet desto mer panik fick jag. Det hade verkligen varit så in i helvete vidrigt. Jag skulle spy, av uppenbarliga skäl i vasken. Sen hade det väl blivit stopp där också och jag skulle väl börja kaskadspy i badkaret och så hade det fortsatt. 

Stackars Zlatan hade kommit hem till lukten av skit och spya och tänkt att det bara var alkoholstanken som fattades för att han skulle få för sig att han var kvar på bröllopsspelningen. För det är där han är, på den värsta sortens spelningar. Bröllop. 
Det brukar vara ungefär såhär:






Lika tråkigt som vanligt med samma gamla vanliga skitlåtar som man spyr på, samma fulla människor som faktiskt gillar skitlåtarna och självklart en eller fler idioter som hoppar upp på scen och ska sjunga eller önska en låt. 
Det finns dock en skillnad på den här videon och min stackars sambo, bandet Zlatan spelar i är avsevärt mycket bättre. Och så vitt jag vet har de inte spelat Sweet Home Alabama någonsin. Tack och lov.

Nu vann någon!

Happ. Det var den robinsonfinalen. Nån blond brud som inte heter Jarmo vann.

Champagnesprut också. Tja, kan inte robinson komma till stureplan så får väl stureplan komma till robinson. 

Äsch

Hade det här varit mitt jobb så hade jag fått sparken. Å andra sidan så hade jag ju jobbat med det här och då inte behövt ha andra sugiga saker för mig som att plugga. Anyhow så ville jag säga att jag är kass på att uppdatera, jag vet men nu bitchar vi inte mer om det. 

Snabb recap:
Lämnade in examensarbete.
Kollapsade av fysisk och mental utmattning.
Fick magkatarr igen. 
Vilade upp mig lite.
Hade utställning. 

Och här är vi nu. En sak i recapen är viktig. Min återvändande magkatarr. Sucks to be me. Nu när jag tidsmässigt kan festa, så får jag inte det ändå. Äter några Loseckopior och ska göra det i två veckor, under tiden är det bara att äta femtielva små portioner om dagen och undvika dumheter som alkohol. Jag får alltså inte göra nåt roligt. Så jag sitter med datorn i knät och tittar på robinson. Jag borde skämmas, men jag har fan ingen skam i kroppen. Ungefär som robinsondeltagarna.


Inte här!

Har inte tid att skriva saker längre än cirkus 140 tecken, gå in och läs på twitter om vad som försiggår istället... Ni har ju faktiskt missat en jävla massa!

Allt från biblioteksmiffon till fylleknull!

Eftersom jag sitter på bibblan och länkningen fukkar ur får ni göra det oldschool som vanligt, CTRL+C!

http://twitter.com/NaivtBlaha


Kom heeem, vi börjar oooom igeeeen...

Inget gnäll om att ni fick låten på hjärnan nu va? Bra. Vi har viktigare saker att diskutera!

Jag har fått jobb! I sthlm! Så nu är det bara att ta sitt pick och pack och dra från den här jävla hålan! Nu ska jag bara hitta nånstans att bo! Jag skulle kunna skriva det, men varför ska jag göra det när jag kan illustrera?





Vilse i snöstormen!

Japp. Det är Antarktis hemma hos mig. Trevlig stämning helt enkelt. Nu har jag flytt... till biblioteket! Hur jävla desperat är man inte då, när man faktiskt hellre är på bibblan än hemma! 

Det är bara synd att det är så jävla många miffon här.

Dagen är inte över än!

Och därför är inte gnället det heller. Vi måste påminna oss om att den här bloggen faktiskt skulle vara en slags ventil och därför ingår ju gnället. Dessutom orkar jag inte prata med en "riktig" person om det här, för då kanske jag bara säckar ihop och ger upp. (Sen finns det ju även andra anledningar till att det inte är någon idé att prata med en riktig person heller, vi kommer till det.)

Det är det här jävla examensarbetet. Jag har skrivit rätt så mycket och har egentligen rent tekniskt sett bara analys och sammanfattning kvar. Men nånstans på vägen har jag tappat tråden. Så nu måste jag på sätt och vi börja om, med att rätta till min frågeställning. När jag har rättat till den måste jag troligtvis rätta till teoriavsnittet och inledningen och kontextualiseringen. Inte förrän allt det är klart kan jag börja med analysen. 

Förutom själva skrivandet har jag en jävla dokumentär att göra. Den har jag (förhoppningsvis) mer ordning på och vet hur det mesta ska se ut, även om det är lite små och stora detaljer som ska redas ut (som att vissa saker inte är filmade än). Jag orkar knappt tänka på vad jag ska ta mig till om jag stöter på några problem där, men de får väl lösas de också på vägen.

Allt det här ska vara klart tills den 22:a maj och känns just nu lite lätt övermäktigt när det bara är 11 dagar kvar. Det verkar däremot bara vara jag som inte kan se hur det ska ordna sig medan alla andra har "fullt förtroende" för att jag ska fixa det. Häri ligger alltså det stora problemet, för jag har ingen jävla aning om hur jag ska reda ut det här. Jag kan inte gå tillbaks och börja reda i den här jävla härvan, för jag vet inte hur det ska gå till. Samtidigt verkar jag vara den enda som känner att det här kanske inte kommer gå vägen.

Visst är det fint att alla har sånt förtroende för mig och visst är det ganska troligt att jag kommer reda ut det här, men det skulle vara skönt att få utrymme för att misslyckas. Att inte bara få höra att jag minsann kommer fixa det här, utan att det inte är någon fara om jag inte gör det. 

Ja, jag vet och ja jag kommer ta mig samman och göra det här. Så kommer alla få rätt, men vaffan, kan inte jag få vara överväldigad ett tag under tiden? Jag är så jävla trött på att känna att det här kommer att gå käpprätt åt helvete, medan alla andra bara försöker peppa mig och säger "komigen, du fixar det!". 

Nu när vi ändå är i farten!

Ja, eftersom jag redan påbörjade det här gnället så kan jag lika gärna fortsätta...

Förutom att skrika som en jävla vilde vill jag också kasta saker omkring mig. Och då snackar jag inte om några mesiga jävla tallrikar eller vaser, inte ens tvapparater ut genom fönstret som rockstjärnorna. Jag vill kasta runt på möbler, stora jävla feta möbler och annat bråte. Slita loss dörrar, gå loss med baseballträ och ha sönder allt förutom sängen. För sen när jag är färdig ska jag kunna lägga mig i den med ett leende på läpparna.

Självklart är det här ingenting jag gör, förutom den uppenbara anledningen som är min brist på styrka så är det dessutom jävligt idiotiskt att ha sönder hela lägenheten. Det fattar ju vem som helst! Man gör bara inte sånt. Herregud, det vore ju galet! Nä, jag gör inte sånt. Jag ligger och gnisslar tänder och nätterna istället. En dag långt i framtiden är det väl mig ni läser om när ni ser rubriken "Kvinna körde bärsärkagång på varuhus - Orsakade skador för miljoner". Jag, en fet hummer(hyrd så klart), en nedvevad vindruta och ett baseballträ.

Man får ju inte vara dum.

What have I done?!

Nej för fan! Nu tänkte jag mig fan inte för! Förlåt! Herregud förlåt mig! Jag hoppas att det där inte räknades till ett sånt där pseudofilosofiskt inlägg, jag lovade ju att låta bli! Snälla förlåt mig innan jag börjar sjunga Bryan Adams!

Ingen match för Zlatan...

Nä, ingen match för Zlatan alls. Inte den riktiga eller min egna heller för den delen. 

Jag är jävligt lack. På Zlatan, på livet och på lite därtill. Det är ett inneboende skrik i min kropp som hela tiden väntar på att få komma ut. Inte ett sånt där litet gallskrik, utank ett riktigt jävla praktvrål som folk i vadderade celler brukar yttra. Jag önskar att jag hade en vadderad cell till just det. Eller åtminstone ett ljuddämpat rum, så jag får stå och skrika ut allt i en stund. 

Är jag inte som de andra barnen?

Lazy

Jag har ett paket med kläder från H&M liggandes på Mido Livs, cirka sju minuter härifrån. Jag vill gärna ha kläderna men, jag har ingen anledning att gå ut och två Greysavsnitt som väntar. Så jag kommer inte gå dit, inte idag heller.

Anledningen till att jag ens bestämde mig för att handla på nätet, var att jag inte orkade shoppa. Nu orkar jag inte ens hämta grejerna. Min lathet har tagit nya höjder, eller ett nytt lågvattenmärke snarare. Jag får sitta här och skämmas. Medan jag tittar på Greys! HAHA

Supernews Swineflu!

Har ni sett det? Ja för jag har nog slängt in ett klipp om twitter. Denna gång är det istället svininfluensan. En alldeles utmärkt summering av mina tankar helt enkelt!






För vi behöver alla vara hysteriska över nånting ibland...

Two rights is still wrong...

Japp, två rätt hittade jag i filmen eller två mindre fel eller ja vaffan man nu ska kalla det. Låt mig nu bara komma till saken. Det var rätt så häftiga specialeffekter och så tog filmen slut. Det är alltid positivt.

I vilket fall som helst så var den bättre än att jobba på mitt examensarbete, men det är ju ett lavemang också. 

Alien Vs. Predator... Två

Japp. Det finns en tvåa. Det trodde jag inte, men det finns en tvåa. Som om inte ettan var sjuk nog! 
Att försöka finna ett fel på den här är alldeles för lätt. Jag ska försöka hinna ett rätt, men jag får nog be om att återkomma. Jag misstänker att det enda jag kommer hitta som är vettigt nog är slutet.

Run Baby Run

Vi skulle ta distansöl idag, jag och min polare. Hon på uteservering i Sthlm o jag i Malmö, men jag hade inga pengar. Så hon föreslog springnota och tyckte vi skulle göra det tillsammans för att piffa till tillvaron. Jag bangade så klart, för jag klarar inte av springnotor. Får panik i en taxi om mina polare ens skämtar om det. Det är ju så jävla typiskt att jag skulle vurpa, bli tagen och få skämmas. Däremot har jag ett utmärkt recept på en provisorisk springnota...

Du behöver:
1 st Visa/Mastercard eller annan typ av kreditkort med separat konto utan kredit
1 st annan typ av kort och konto
1/2 nyktert tillstånd

Betala med det första kortet. Gå in. Slå på datorn. Logga in på din bank. För över alla pengar från kort nr 1 till konto nr 2.
Detta måste göras omgående. Du hinner alltså inte fylleäta eller fylleskita. Invänta räkning cirka en månad senare och betala då. Observera att du inte kan smita ifrån notan helt, endast fördröja betalningen. 
 Det perfekta o-brottet.

Ja. Jag är student. Ja. Jag är fattig. Ja. Jag behövde de där 400 kronorna just då. Nej. Taxichauffören eller bolaget tog inte skada.

Foolish games

Jävla nötter. Jag går i skolan med några jävla nötter. En gigantisk hög med nötter. Seriöst, jag kan inte ens tänka på nåt annat än hur pantade de där jävlarna är. Puckon.

Complaint Department

Bare with me, det kommer sluta på fantastisk vardagsondska!

Hon i Oslo som jag höll på att fixa en blogg till, ville inte ha den. Bland annat för att  hon menade "hur ska jag hinna skriva en blogg när jag knappt hinner maila till folk?!". Jaha. Nähe. Det kanske var det som var meningen? Att det skulle underlätta? 

I nästa mailandetag krävde hon dessutom att jag ta tid från mitt examensarbete för att träffa henne när hon var tillbaks på en snabbvisit i Malmö om inte jag hade "väldigt väldigt VÄLDIGT mycket att göra". Eh. Tja. Det är ju bara värt hela terminen, det är nog inte väldigt väldigt väldigt väldigt VÄLDIGT viktigt... Hm.

Jag åkte sen upp till sthlm på torsdag kväll. Hon blev rätt så sur för det, för hon hade planerat att lämna sin väska hemma hos mig och gå runt på stan med mig hela dagen. För det hade jag tydligen tid med. Så när det visade sig att jag inte kunde för att jag skulle på jobbintervju fick jag nån halvspydig kommentar om att det var så himla typiskt och nu blev ju allt jättekrångligt. Jaha, för jag är din privata slav OCH förvaringsbox? Tack för den du. Fint att du inte ens frågar om jobbet. Nu börjar jag verkligen gnissla tänder.

Det blev lite rörigt med intervjun och ett tag var det snack om att den skulle bli av på måndagen istället. Då minsann blev det rena rama kaoset. Hon hade ju försökt med diverse taktiker; bossa, bitcha och gnälla. När ingen funkade tog hon till stackarsvarianten istället. För det var ju så himla synd att jag inte skulle kunna träffa henne, för att hon minsann hade saknat mig jättemycket och för att hon verkligen hade sett fram emot att träffas så jag kunde rota runt i och reda ut hennes privatliv. Subba. Hade jag varit din psykiatriker hade jag faktiskt stannat hemma för din skull. Och sett till att du betalade feta jävla pengar för det.

Man skulle ju kunna tro att mitt tålamod tog slut här, men icke. Det är som när man vurpar och får ett gigantiskt blåmärke. Nån dag senare måste man peta på det bara för att dubbelkolla att det verkligen var illa. Det var precis det jag gjorde. Eftersom intervjun till slut blev av på fredagen, åkte jag hem dan därpå för att hinna plugga och så. Så jag träffade henne. Tillsammans med hela det där jävla gänget som hon hänger med som är sjukt falska, de där brudarna som var i Olso samtidigt som mig och betedde sig som högstadiebruttor. Nähe. Jag trodde vi skulle umgås. Istället sätter du mig i den här sjukt otrevliga situationen. Saknade du mig? Jasså? Jag märker ju verkligen det. Subba.

Här tog mitt tålamod verkligen slut. Vi har inte hörts sen dess. Jävla leach. Tänker inte låta henne suga kraft av mig. Tänker inte låta mig utnyttjas. Hon kan gott ha de där jävla polarna. De där som hon bara klagar på hela tiden. Som inte bryr sig om henne till hundra. Nä. Det får räcka nu kände jag där. Men, tänker du som orkade läsa ända hit... var är vardagsondskan?! Här:

När vi var där i Oslo, loggade jag in mitt Spotifykonto på hennes dator, för att vi skulle ha musik. Hon har tydligen fortsatt använda det upptäckte jag igår kväll när det hade varit lite konstiga sökningar och sådär. Det lär helt enkelt ha varit autoinloggning på. Så jag ändrade lösenordet. Hon får lyssna på den där jävla Timbuktu någon annanstans. Inget mer på min bekostnad. Fyfan va jag kände mig nöjd, hon är så jävla sugig på datorer så hon lär ta mig fan inte ens fatta vad som hände. Jag kan se det framför mig, hur hon sitter där som ett spån. Så överdramatisk som hon är lär hon dessutom tro att det är för att hela världen är emot henne. HA. Jag älskar att vara ond i det tysta. Kan hon ha. Subban.


You're speaking my language...

Vaknade till en tom lägenhet och måste säga att det känns rätt skönt. Jag har ju knappt varit hemma på en vecka, så det känns bra att få ha hemmet för sig själv och göra vad fan man vill utan nåt hänsynstagande till nån.

Jag ska äta mackor i mogronrock och sen ska jag ta laptopen och återgå till att ligga i sängen. Det är vad jag kallar lyx!

Den där jävla rosa delfinen...

Jag tänkte berätta att jag har sett fem Greysavsnitt idag, vilket innebär att jag har ett avsnitt kvar till att vara ifatt de som visats på svensk tv. Känns rätt så tragiskt att jag inte har tittat på tv på evigheter. Känns rätt så patetiskt att jag tycker det är tragiskt.

Sen var det nåt som överskuggade både den tragiska och patetiska känslan; människors spånighet. Det mina vänner är verkligen både patetiskt och tragiskt.

Det finns en länk på framsidan till en blogg som skriver om en rosa delfin. En delfin som pga något genetiskt fel har blivit rosa. Den är tydligen "otroligt söt" och "häftig". Hade det varit en unge med Cerebral Pares (mer känt som CP, för er skolgårsmobbare) så hade den fan inte varit söt eller häftig, det kan jag sätta pengar på.

Själv tycker jag för det första att rosa är för jävla fult och för det andra att det är jävligt idiotiskt att applådera någonting som ta mig fan tyder på någon evolutionär avvikelse. Kanske ska man ta mig fan börja fundera på att det är lite obehagligt att det börja dyka upp rosa delfiner. Seriöst. Om man inte går på E så ska de ta mig fan inte vara rosa.

Jag ligger tydligen med en wannabebandgeek.

Japp. Zlatan berättade precis att om han hade bott i USA skulle han ha varit trumslagare i ett marching band.


                


Helt plötsligt känns det inte lika hemskt att jag inte låg med honom igår.

1+1=bajs

Vaffan. Inte orkar jag väl hitta på några jävla intrssanta rubriker. Jag försöker faktiskt att hålla de mentala ansträngningarna på ett minimum idag.

Därför har jag sett 5 Grey's avsnitt på raken. För det förtjänar jag efter att ha pressat ur mig tiotusentals tecken på en helg. Nu ska jag spela Sims, i väntan på att 2 avsnitt till av Greys trillar ner.

Jag har också krävt choklad i någon form av Zlatan, om han vill få nån middag utan att behöva laga till den själv. Inga mentala ansträngningar förutom slughet alltså. Man får ju faktiskt inte vara helt dum när man är lat. Här har jag skapat en win-win situation. Antingen så får jag choklad, eller så slipper jag laga middag.

För er som inte har förstått det, så är det här (allmänt slaveri) den enda vettiga anledningen till varför man har en sambo. Och sex. Vilket jag tackade nej till igår, för att jag var för trött! Fatta hur jävla trasig jag var igår alltså. Så jag får kompensera med slaveriet istället, för att utnyttja samboskapet till fullo.

En vettig sak har jag faktiskt gjort. Rensat ur garderoben. Ner med vinterkläder o skor och upp med alla mina sommargrejer. Trots att det regnar.

Så ja, jag förtjänar fan ta mig serier, spel och choklad. Fast nu vill jag mer ha cola istället. Såna problem man har i livet.

Hur var det med slappandet nu då?

Jag fick ett städryck. Klockan halv tio på kvällen. Har städat sov och vardagsrum så det näst intill glänser. Allt började med två trasiga ryggar, behovet av nya kuddar och IKEA.

Tydligen har jag och Zlatan helt olika smak när det gäller kuddar. Helt olika prisklasser också. Vi bestämde oss för att ta två kuddar var. En lite högre för att ligga på sidan/ryggen och en lite plattare när man vill sova på mage. Zlatans ena kudde var av syntet. Kändes billig och hård. Sånt kan man inte sova tyckte jag och valde en fluffig fantastisk dunkudde. Jag skiter faktiskt i vem eller vad som fått lida för det bara jag får sova gott. (Min oberördhet kommer egentligen ur att jag har valt att inte läsa eller titta på tv när det gäller såna här saker, så jag inte får skuldkänslor för innerst inne är jag en blödig sucker.) Min kudde var dyrast så klart.

När vi valde magkuddar tog Zlatan visserligen en av dun, men fortfarande en jävligt billig. Jag valde den dyraste som fanns. Det hade faktiskt inte med priset att göra, den var bara skönast! Vi bekräftade det så klart med ett blindtest. Men när jag väl hade bestämt mig, visar det sig att kuddjäveln är slut. Mitt andrahandsval också. Så det blev en billig för mig ändå. Jävla IKEA.

När vi kom hem bäddade jag om sängen med rena lakan. Det innebär att renhetsregeln träder i kraft. Nåt jag har med mig ända sen jag var liten; man lägger sig inte i rena lakan om man inte har duschat eller badat och är skinande ren själv. Problemet är bara att vi hade dammråttor så stora så katterna var rädda för dem och sand och grus överallt. Förjävla nasty. Det är det som händer när man lämnar en man ensam hemma, han skitar ner och skiter i det. Så jag tänkte dammsuga, men tyckte att det var lika bra att dammtorka först. När jag dammtorkade kom jag fram till att det borde omstruktureras i hyllorna i vardagsrummet, så jag gjorde det också och forstatte när jag ändå var igång med att rensa ur och organisera i tvbänken.

Klockan elva satte jag igång att dammsuga. Zlatan oroade sig för att grannarna skulle bli vansinniga. Det sket jag fullständigt i. Tänkte att jag får låtsas att det är ett tvångssyndrom och skälla ut dem för deras okänslighet om någon knackade på. Började till och med fantisera ihop olika versioner av arga lappar jag skulle sätta upp i porten. Nåt måste man ju roa sig med medan man dammsuger.

Ingen knackade på och jag är jävligt besviken. Jävligt sliten och yr också. Måste duscha och krypa ner i de rena lakanen och lägga mig på min fina lyxkudde.


Nä, men gonatt då!

Ja kids (jag får kalla er kids nu när jag pga sömbrist, stress och allmän misär känner mig och ser ut som 80+) GONATT! Jag ska gå och lägga mig nu. Det förtjänar jag ta mig fan. Jag kutade till bussen, kutade från centralen till skolan, lämnade in innan nio och åkte hem. En fantastisk bedrift. 

Förlåt för alla lögner och svek. Alla löften som inte kommer bli infriade. Ni får inte läsa mer av examensarbetet, jag hade inte tid att lägga upp nåt inatt och inte lust att lägga upp det nu. Jag lovade att sluta tjata om det där arbetet, men jag ljög. För att ni inte skulle tröttna på mig. Sen skulle jag också titta på och uppdatera er med referat av massa serier, men jag lär bara ligga i sängen i stresskoma. Så där bryter jag ännu ett löfte.

Jag återkommer när jag har vaknat till liv igen. Det lär ta ett tag eftersom jag nu har varit vaken i 24 h, men det är inte så farligt! Har gjort samma sak förr med en massa hemtentor,senast i maj, med den enda skillnaden att jag lämnade in den kl 7, duschade, bytte om, åkte till jobbet, jobbade till 15, åkte hem, åt, glodde på tv, softade och la mig kl 23. Fast då pressade jag inte ur mig 30 000 tecken på ett dygn. Bara 8 000. Så min koma är både fysisk och psykisk. Hjärnan stänger ner nu. Jag vill bara säga att jag är ett fucking jävla geni. Utan utropstecken för att jag är så jävla sliten så jag inte ens orkar ropa ut det i skrift.

Fyfan vad jag önskar jag var 19. Studenten. Härliga tider. From nu och framåt hade det bara varit fylla. Galna undanflykter till lärare, uppskjutna inlämningar och tja mer fylla. Nu när jag är 80+ och inte ens klarar av att skrika i skrift finns det ingen chans att jag orkar fira det här med en redig fylla. Det hade iofs behövts.

Gud. Jag svamlar ju som en jävla idiot. Tur att jag har satt i system att inte läsa det jag skrivit. Det känns som om jag har fastnat här och inte kan gå. Jag kanske har vuxit ihop med datorn? Jag ska försöka koppla loss mig och växa ihop med sängen istället.


Kul.

Jag varvar mellan pankiskrivande här och på facebook.
Däremellan tittar jag på procenten på bränningen och kvarvarande tiden. Kul. Så jävla underhållande. Verkligen.

TOTALPANIK

Håller på å bränna ner min dokumentär. Det tar sjukt lång tid. Jag måste med bussen. Kommer få springa. Helvete.

Klantigt att inte räkna med att det här skulle ta tid. JÄVLIGT KLANTIGT!

Hjartklappning till max. Jag dör säkert snart. Så var allt ändå i onödan.

Lägesrapport.

Inledning - Check (om ni inte tyckte den sög, eller vänta, det bryr jag mig inte om! HA!)
Kontextualisering- Check
Problemformulering- Nope
Metoddiskussion - Check
Validitet - Check
Teori - Check
Analys - Nope
Sammanfattning - Hellno

Grovredigering av dokumentär - HeeAAAAALL no.

Det ser väl rätt så ljust ut? Åtta timmar kvar ju, klart att jag hinner!
Eller så går jag bara och drar nåt gammalt över mig.



Babe, den livsfarliga lilla grisen...

För er som fortfarande undrar över "Den nya influensan som inte längre är svininfluensa", kan ni läsa Susannes kommentar i mitt inlägg "Wii". Eftersom jag antar att ni som jag är lata jävlar så gör jag det lättare för er och kopierar den direkt:

"Den där influensan är, som jag förstått, precis som du sa och som det brukar vara, farlig för immunsuprimerade och då är väl sjuka, barn och gamla mest utsatta. Som vanligt. Men jag är inte så orolig, tvätta händerna bara... ;)"

Är ni nu totalt imbecilla inkompetenta nötter dessutom kommer här en extra förtydling.

Kan vi sluta med masshysterin och grisslakten(om vi inte ska äta dem förstås) nu?


Fifan grabbar. FIFAN!

Brukar min pappa säga och just nu är jag benägen att hålla med. För vidare referenser angående pappa bör ni titta på Yalla Yalla. Allt stämmer inte till punkt och pricka, men han brukar faktiskt "maga" oss ungar när han tycker vi förtjänar det. Det här med när vi förtjänar det är också intressant och kan nog egentligen ersättas med "när jag känner för det". Han är jävligt rolig min pappa, lite småond också så nu vet ni vart jag fått det ifrån.

Vad jag skulle komma till, men samtidigt undvika i det här inlägget är att jag är så sjukt jävla tråkig nu för tiden. Allt är bara examensarbete och gnäll. Snart ska jag bättra mig, jag lovar! 
Imorgon, efter klockan nio, ska jag till exempel sätta Ipred lagen och effekten av Piratebayrättegången på prov genom att ladda ner alla serier jag missat och ligga i soffan och glo på dem hela dan. I pauserna ska jag bjuda på bloggreferat av serierna och diskutera hur pantade människor är.

Längtar ni? För det gör ta mig fan jag!

Men för er som orkar läsa och faktiskt undrar vad jag håller på med ska jag under resterande delen av dagen och natten (för jag är kommer hålla på hela natten) bjuda på utdrag ur examensarbetet. Jag lovar att undvika de torraste och mest teoretiska delarna och börjar helt enkelt med inledningen:

 

Att vara eller inte vara... journalist?

 

 

I dagens informationssamhälle kan vem som helst publicera ett verk på internet. Med fenomen som bloggar och youtube och tekniska framsteg som gör det möjligt att filma, fota och skicka material med hjälp av en mobiltelefon har gränsen mellan vem som är producent och publik allt mer suddats ut. Det är inte ovanligt att nyhetssajter använder sig av fotografier eller filmer som har skickats in av läsare eller har kommentars- och omröstningsfunktioner kopplade till de nyheter som publiceras. Det har även hänt att privatpersoner har slagit journalister på deras spelplan, genom bloggar som har rapporterar och debatterat nyheter långt före de stora nyhetsmedierna (som exempelvis debatten angående Liza Marklunds bok Gömda). Trots alla dessa faktorer lever illusionen om en tydlig avgränsning mellan journalist och publik vidare i allra högsta grad. 

 Journalistkulturen är enligt min (och många andras) uppfattning en väldigt sluten sådan, med en tydlig mall för vem som får träda in i den. Som första generationens invandrarkvinna utan någon som helst journalistisk bakgrund, vare sig när det gäller utbildning eller yrkeserfarenhet, verkar det som om oddsen är emot mig och jag får ofta känslan av att jag inte ens med våld skulle lyckas ta mig in i denna kultur, annat än som publik. Det är ur denna insikt, som min nyfikenhet för, men även vilja att dissekera journalistiken och framför allt dess slutna kultur föddes. Man skulle kunna påstå att det är föreställningen om att uttrycket ”If you can't beat them, join them” kan fungera åt det motsatta hållet, som till en viss del driver mig. Eftersom jag inte kan ändra vem jag är får jag helt sonika försöka förändra vad journalistiken är, eller åtminstone bevisa att det som är annorlunda inte nödvändigtvis är sämre. 

 Med den kunskap om medierna jag nu besitter när jag snart har avklarat min Medie- och kommunikationsvetenskaps utbildning(man hör ju det bara på namnet!) och nu även tillgång till all den teknik som finns, vad är det som säger att jag inte skulle kunna vara journalist? Jag vill till och med påstå(och nu sticker jag definitivt ut hakan) att det är bristen på erfarenhet och utbildning som gör att en idivid i många aspekter till och med skulle kunna vara en bättre journalist. 

Det är mycket möjligt att du som läsare har hört samma uttryck som jag när man ibland talar om journalistiken; inavel. Detta är i allra högsta grad både ett löjligt och provocerande uttryck, men jag kan inte låta bli att undra om det inte finns en viss poäng bakom det. 

Min yrkeserfarenhet inom journalistiken är visserligen bristfällig, men inte helt obefintlig. Under min gymnasietid praktiserade jag i sex veckor på ett mindre produktionsbolag som producerade ett debattprogram för en av landets största TV-kanaler. Jag har många tämligen intressanta anekdoter från denna tid, men en är i synnerhet passande när det gäller diskussionen om journalistkåren som en sluten grupp;

 Min titel under denna tid var reasercher och arbetsuppgiften bestod av att leta upp och intervjua tänkbara kandidater till programmet, någonting som jag till en början trodde skulle bli mig övermäktigt när det gällde just att hitta passande gäster. Det skulle visa sig att jag inte hade någonting att oroa mig över. Inte nog med att jag på varje måndagsmöte fick en lång lista på passande kandidater, jag fick i de flesta fall även telefonnummer till dessa. Vid ett tillfälle blev jag av chefredaktören tipsad att ringa en redaktör för ett liknande program för en konkurrerande kanal för att få tag i arkivbilder och med tipset självklart även telefonnumret. Till hennes man.  

  Stämmer föreställningen om journalistkåren som en väldigt homogeniserad grupp, där alla har samma åsikter och värderingar, speglas också detta i sättet att bedriva journalistik. Om alla är likadana, blir då inte slutprodukten oavsett vad den är eller vem den kommer ifrån likadan? 

Det är på grund av denna homogenisering jag menar att någon som inte har en journalistisk utbildning eller yrkeserfarenhet, men de praktiska kunskaperna som krävs för att skapa ett journalistiskt verk skulle kunna bli en bättre journalist. En individ som inte har det journalistiska idealet inpräntat i ryggmärgen och därför kan bidra med ett nytt perspektiv som kan komma att förändra och föra journalistiken framåt. 

I dessa tankar (och misstankar) om den slutna journalistkulturen, dess homogenisering och de positiva effekterna av en ”ickejournalists” inträde i den tar denna uppsats avstamp.



Wii

Gissa tre gånger vad jag gör idag?
Ledtrådar:
- Jag har inte roligt.
- Jag är inte utomhus.
- Jag tycker inte om aktiviteten.

Japp! Examensarbete.

Men man får faktiskt spela Wii i pauserna :)

Jävla svin!

Alltså den där jäkla svininfluensan, som numera tydligen heter "Nya influensan", vad fan är det för nåt?

Jag har läst överallt och det enda jag förstår är att det har utbrutit masshysteri. Över en influensa. Och jag kan verkligen inte förstå den oerhörda hysterin över det. Det finns ju en jävla massa andra dödliga sjukdomar och det är lika jävla stor chans att man ska drabbas av dem. För att inte tala om hur stor chans det är att dö av diverse olyckor. 

Kort sagt så känner inte jag att jag har blivit drabbad, av varken influensan eller masshysterin.



Är ni rädda för Babe?

RSS 2.0